akurat nie o białko tu chodzi,to bardzo mała różnica te 10kg wagi ciała(dla pewności daj 2,2g/kg)białko to materiał budulcowy,wagę regulujesz spoz. ww i tł.i z tych żródeł obcinaj.założenie 3g ww/kg też bez sensu .proponuję odjąć na początek 200-300 kcal i obserwowac organizm,jak waga nie spada dalej ujmowac.wszystkie nagłe i duze zmiany w [...]
[...] Ważna jest też regeneracja i odpowiedni sen. Jeżeli chodzi o suplementację... odżywki... to na początek są zbędne, dopiero po jakimś czasie do uzupełnienia diety takie jak: białko, carbo, gainer. Jak to kiedys ktoś mądrze ujął... "lepiej wykorzystac najpierw potencjal wlasnego organizmu a potem stosowac odzywki typu kreatyna". Poza tym [...]
trzymaj porządną dietę i to na początek wystarczy. Ewentualnie jakies białeczko dla uzupełnienia diety. Na początek polecam dobre i tanie białko Olimp SP80.
Nie biegaj codziennie, bo znam chyba z 2 tuziny takich biegaczy co po 2 -3 latach mieli rozpieprzone kolana. Chrzastki tez potrzebuja sie regenerowac, a czynia to wolniej od miesni. Radze zrobic tak: Pon: bary, nogi wt: brzuszki*30, bieg 5-7 minut(wczoraj byly nogi) Sr: klata, biceps, triceps czw:brzuszki*50, bieg 10-12minut Pt: plecy sob: [...]
[...] już koniecznie bedziesz chciał użyć jakiś ww. w odżywce przed treningiem to najlepszym wyjściem jest vitargo,które również sam stosuje. Po treningu również możesz a nawet należałoby je zastosować w celu uzupełnienia braku glikogenu w mięśniach, sugerowałbym ok.1 gr na kg masy ciała.Dopiero później białko i do godziny po treningu posiłek.
Na poczatek , bo o tym nawet nic nie wspomniales (no chyba ze micha juz jest). Do uzupelnienia brakow w diecie mozna zastosowac ewentualnie jakies bialko (np. vita fit'a) lub inne zarcie w prochu w miare potrzeb. Z kreatyna wstrzymaj sie jeszcze kilka miesiecy, jak nie chcesz, to bierz mono - te ktore wychodzi tanio (np. vitalmax'a). Spalacz [...]
giecik, dziękuje za pomoc. zakupiłem taki zestaw : Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard- białko na dzień Optimum Casein - białko na noc i Premium Nutrition BCAA + GPower- to po treningu. Na początek chyba zacznę brać połowę tych dawek które zaleca producent, zobaczymy czy będą jakiekolwiek efekty:)
[...] jeżeli masa to dodajesz 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] miesiąc{wczesniej 2 lata, rok przerwy} i zrobilem glupote bo wziolem ja w 1 miesiacu, a narazie nie biorę, zacznę gdzieś w listopadzie) -gainer2 vitalmaxa, 2,25kg, możesz zamienic sobie jakiś posiłek -carbo po treningu lub glukozę ze spożywczaka i to chyba wszystko jak na początek, ewentualnie jakieś białko jakbyś miał niedobory w diecie, i tyle
[...] warzywna 100g B/T/W 50/1/9 dodaj oliwe, zmiast twarogu chudego mozesz dac poltlusty OGÓLNIE: B/T/W 288/63/379 1. Czy jeśli będę baaardzo chciał to mogę wpakować gainer+białko do śniadania i posiłku potreningowego? Rozumiem, że w takim przypadku nie zastępować tych posiłków tylko ma to być dodatek do np. płatków owsianych? ;) Gainer odrazu [...]
cwiczysz 3 lata na to dobrze ale powiem ci zbytni za wczesnie zaczeles a wiec tak koksy odradzam jak na poczatek uloz soie porzadny trenig i dieta oczywiscie musi byc jako jej uzupelnienie zakup gainera ,bulka,badz bialko w zaleznosci od brakow w diecie jak na poczatek z odzywkami wystarczy pozniej moez zazucic ewentualnie Kratyne
zdecydowanie za malo kcal daj na poczatek np. tak B 2,5g T 1,5g W 3g na KMC obserwujac reakcje organizmu i stopniowo scinajac wegle weglowodany ogranicz na snaidanie przed/po treninhu,reszta posilkow bialko+tluszcz+warzywka uluz dietke i daj do oceny
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Daj 2000kcal na początek, białko 175g, tłuszcze 60g, reszta węgle. 1. Kukurydziane zamień na owsiane, dodaj 2-3 jajka 2. Twaróg kiepski pomysł w ciągu dnia 3. Delma wylatuje, makaron zamień na durum, dodaj tutaj pierś/rybę 4. Teoretycznie może być, choć twaróg bym wyrzucił i dał inne źródło białka 5. Ostatni posiłek daj godzinę przed snem, białko [...]
Odpisuje Ci ostatni raz. Jeśli dalej będziesz się upierał to radź dobie sam. Na początek podaj źródła białka. Napisałem Ci już z czego masz wybierać. Nic więcej, nic mniej. Ni pytaj o tłuszcze, nie pytaj o warzywa i ww. Chcę samo białko. Jeszcze jedno pytanie o BMR to wyłączam powiadomki.
[estki mozesz dodac , tylko dlaczego od razu 100g? poprawiles i masz az 500kcal wiecej, dlaczego taka roznica od razu? masz wyliczone zapotrzebowanie lub kalorycznosc jaka stosowales do tej pory? imo na poczatek jezeli chodzi o same makro to wersja pierwsza byla by bardziej odpowiednia, pozniej mozna dodawac kcal, bialko jeszcze mozesz zmniejszyc [...]
http://www.sfd.pl/REDUKCJA_%2D_OPINIE_PODANYCH_SPALACZY%21-t518583.html ------------------ Polecam ci na redukcje takie zestawienie jak na początek na początek 1. Speed extreme / Dyma-Burn Extreme ( bardziej daje kopa) 2. BCAA XTRA - aminokwasy (pomagają i przyspieszają redukcje poczytaj)+ w tym jest glutamina co zwieksza działanie spalania! 1kg [...]
w lewiatanie^ 1; daj miód prawdziwy bo sztuczny to mowi samo za siebie;-) 2; orzechy wloskie zamiast laskowych lub inny tluszcz, tego twarogu nie znam ale tak to wybieraj półtłusty/tłusty, i miód prawdziwy 3; powiedzmy ze ok ale stołówce szkolej nie ufam i ty tez;-] 4; 2-3 jajka wiecej 5; zamiast kiełbachy daj kure albo mieso 6; jezeli to ostatni [...]
[...] jakieś mleka smakowe - ogranicz nabiał - szkoda, że nie jesz innych mięs, ale w takim razie jedz różne części, ryby, jaja jako źródło białka i tłuszczu - dieta powinna być zróżnicowana - dobrze byś równomiernie rozkładała ww i białko w posiłkach - w śniadaniu masz ledwo łyżkę mąki a później worek ryżu, buły i owoce, spróbuj to trochę poprzerzucać
[...] wierzchu... Jak masz doświadczenie z pieczeniem, to możesz jeszcze spróbować dodawać do ciasta ugotowaną, zmiksowaną czerwoną soczewicę - na początek tak z 50-70g. Podbija białko i wydaje mi się, że polepsza smak i konsystencję, chociaż soczewicy jako takiej później nie czuć w gotowym cieście. Tylko jest to dodatkowa porcja błonnika i składnik [...]